O DE WINKELS / ACTIVITEITENPROGRAMMA

DE WINKELS/ ACTIVITEITENPROGRAMMA

Wees welkom in de ateliers, winkels en op de straten van de creatieve makers van het Modekwartier. Tijdens Nacht van de Mode vind je speciale collecties en bijzondere aanbiedingen voor liefhebbers van mode, design & ambacht.


ROSENDAALSESTRAAT – SONSBEEKSINGEL – KLARENDALSEWEG – HOMMELSTRAAT – KOOLSTRAATELLY LAMAKERSPLANTSOENVELPERWEG

O DE ROSENDAALSESTRAAT

⁃ Helder eetcafé, Rosendaalsestraat 279
Goed eten, goede wijn en fantastische biersoorten. Bij Helder Eetcafe wordt duurzaamheid
en fairtrade vertaald naar heldere (en heerlijke!) drankjes en gerechten.

O DE SONSBEEKSINGEL

– Recordshop Arnhemse Meisjes, Sonsbeeksingel 96
Ode aan Ernhemse Meisjes uit Klèrendoal. Tijdens NVDM bestaat de Recordshop 1 jaar! Dit feestje begint om 21.00 uur met een dansperformance en DJ Ivo Rodrigues.

– Frou Frou’s, Sonsbeeksingel 102a
Music in the Garden. Bij Frou Frou’s meer dan mode, namelijk: experimentele fashionable folklore in de achteruin. Met Anamaria Stamp, Marrit Bausch en Johny Nash. Come along!

– Enfant Terrible, Sonsbeeksingel 103
In de kinderbrillenwinkel van Marlies Neutkens is er altijd wat te zien. Een ode aan het kijken met grafisch werk van haar nichtje Sarah Neutkens. Deze mini-expositie van dit veelzijdige enfant terrible is dan een absolute must-see.

– Recht en Averecht, Sonsbeeksingel 111
In deze prachtige breiwinkel haalt de liefhebber het hart op, kom langs, zoek uit en krijg 10% korting tijdens NVDM.

– CLAU-D, Sonsbeeksingel 116
Bij CLAU-D is het volle bak Ode aan de Mode, tijdens de opening doen ze mee met de catwalk en in de winkel met gebreide kunst, fotografie en papier-maché. Eat your heart out, zeg maar. En je krijgt ook nog een speciaal cadeautje bij aankoop van een kledingstuk. O DE CLAU-D

– OKIMONO, Sonsbeeksingel 117
GIGA STAFFELKORTING BIJ OKIMONO. Dat belooft weer een (koop-)waar spektakel te worden, mis het niet!

– Dutch Spirit, Sonsbeeksingel 147
Hier vind je duurzame maatpakken, trouwpakken en colberts. Oprichter Erik Toenhake: Wij
laten zien dat je verantwoord en goed gekleed door het leven kunt gaan en tegelijkertijd
een sterke boodschap kunt uitdragen. Duurzaamheid kan stoer, hip, sexy, innovatief zijn
en staat bij ons garant voor meesterschap. 

– Eetwinkel STROOM, Sonsbeeksingel 160
Op deze tweede zaterdag van juni bestaat STROOM één jaar. Kom dit vieren! Met lekkere en gezonde hapjes, zoet en/ of hartig. Op hun terras kan je heerlijk chillen (en mensen kijken).

O DE KLARENDALSEWEG

– Goed Proeven, Klarendalseweg 536
Bekijk binnen op deze prachtige plek de ‘Spiegelportretten’ van kunstenaar Martin van den Oever in samenwerking met het Nederlands Openlucht Museum (jaartal 2000). Ook kun je hier de gruwelijk lekkere winegums proeven van het NOM! Er worden heerlijke gerechten geserveerd zoals we dat van Goed Proeven gewend zijn. Goed Proeven is één van de mooiste en meest bijzondere gebouwen van Klarendal.

– Atelier 12Hoven, Klarendalseweg 527A
Hier maakt Mirjam Twaalfhoven betekenisvolle sieraden. Dompel je onder in de wereld van verhalen uitgedrukt in edelmetaal en -stenen. Tijdens de NVDM tik je hier misschien wel iets moois op de kop?

– John Ebben, Klarendalseweg 524
Kijken als een kunstenaar, een cursus tekenen & schilderen start hier na de zomer. Meer info vind je op www.johnebben.nl

– Atelier Judith van den Berg, Klarendalseweg 525
Sinds 2011 bestaat Atelier Judith van den Berg. Een atelier voor handgemaakte tassen en accessoires in hedendaags en minimalistisch design. Gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Alle producten zijn ontworpen en gemaakt in de winkel in het Modekwartier door Judith zelf. O DE KORTING

– MarieMarie, Klarendalsewg 528
Bij MarieMarie is het altijd feest. Prachtige rokken, jurken, schoenen, maar ook pantoffels, mutsen, baretten, vintage serviezen, sieraden en accessoires. De winkel is een lust voor het oog en het assortiment om bij weg te dromen.

– Wereldkeuken Arnhem, Klarendalseweg 477-1
Muziek in de tuin en een speciaal NVDM-menu! Lekker!

– Mode met een Missie, Klarendalseweg 476
Stichting Mode Met een Missie biedt mannen en vrouwen met een kwetsbare achtergrond een zinvolle dagbesteding, opleiding en opstap naar werk. Zij werken in speciaal opgezette mode-ateliers aan het label Mode met een Missie, dat ontworpen is door jonge, Nederlandse modeontwerpers. De deelnemers leren arbeidsvaardigheden en vinden zo een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Vanuit de gedachte dat iedereen een tweede kans verdient, is in ieder kledingstuk een tweedehands detail verwerkt.

– The Barberstation, Klarendalseweg 468
Bij The Barberstation kun je gewoon binnenlopen zonder afspraak. Zoals dat vroeger in de barbershop ook ging. Tijdens de NVDM staat de stoel gewoon buiten op de stoep! O DE COLOGNE

– Cycle Nation, Klarendalseweg 462
Bij Cycle Nation vind je tijdens de NVDM de mooiste damesfietskleding ooit ontworpen door Susy Ciclewear uit Arnhem. O DE DAMESFIETSKLEDING

– Studio Lenneke Wispelwey, Klarendalseweg 442
Tijdens NVDM houdt Lenneke de deur van haar winkel met keramieken interieuraccessoires gesloten, maar ze maakt van de winkel wel één groot kleurrijk kunstwerk. Hier kun je je vergapen aan al het prachtigs dat zij dagelijks maakt. Kom en zie de geometrische vormen, de poederige kleuren. Druk je neus op het glas en ontwaar de contrasten tussen mat en glanzend porselein. Je komt er dan achter dat elk item uniek is. O DE ETALAGE VAN LENNEKE

– Net-A-styling, Klarendalseweg 440
Stylist en illustrator Patrick Hiemstra maakt stilistische karikaturen van jou en je outfit! Kom langs bij Net-A en laat je tekenen door deze talentvolle fashionist!

– Marlies Dinnissen, Klarendalseweg 394
Mini-workshop van 12.00 – 15.00 uur, kosten zijn €32 per persoon. In een mini workshop van 1,5 uur maak je een eenvoudig ontwerp, bijv. een gehamerd ringetje of staafjes oorstekers. De uitleg is direct gericht op het sieraad en we duiken er meteen in. Doorlopende demonstraties edelsmeden vanaf 20:00 uur in de winkel.

– Nikki Giling, Klarendalseweg 393
Ode aan mooie tassen en accessoires! Tijdens de 11e editie is er op de gehele collectie 11% Nacht van de Mode korting! Bij het zien van allemaal mooie producten zin om zelf iets te maken? Tijdens een korte workshop maak je kennis met leer en creëer je jouw persoonlijke sleutelhanger in ons atelier. Kies de kleuren die je mooi vindt en sla met slagletters je eigen naam of tekst in het leer voor een extra eigen touch. Ook geschikt voor kinderen! Loop binnen en doe mee! Kosten: €12,50

– Studio Mooibos, Klarendalseweg 390
Tijdens de 11e editie van de NVDM shop je bij ons met 11 % korting op de gehele collectie.

– Mippies, Klarendalseweg 381-382, HAVE A PIQUE
Bij Mippies kijk je je ogen uit. Vergaap je aan de prachtige etalage. Mip heeft speciaal voor deze avond een van haar winkel een grote kijkdoos gemaakt. Bij het kraampje voor de deur scoor je hier de mooiste vintage hebbedingetjes voor thuis. O DE BOHEMIAN

– Wijnkoperij Pangkarra, Klarendalseweg 372
Bij Wijnkoperij Pangakarra vind je de mooiste wijnen en heerlijkste hapjes. Dit jaar drinken we ook hier verplicht uit plastic, maar dat mag de pret niet drukken. Hier vind je de oesterstafel van Halbe en op de kolengril worden kleine vleesgerechtjes en vegetarische hapjes verzorgd. Wijn is fijn! O DE LUXE

– Studio Hoekhuis, Klarendalseweg 362 (19.30 – 22.00 u)
Fiets je schilderij bij Studio Hoekhuis! Neem plaats, trap op de pedalen en kies je kleuren en zie hoe de kleuren zich mengen. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets. Op speelse wijze leer je over centrifugaal krachten, kleurenleer en doorzettingsvermogen. Verbaas en verwonder je. Een super herinnering en souvenir voor iedereen. Geen vieze handen en kleren, lekker interactief en sportief. Geschikt voor iedereen vanaf 2 jaar oud.

Hier vind je ook twee echte striptekenaars, namelijk Abe Borst en Esther de Bund, samen aan één
tafel. Ze maken buttons en koelkastmagneten, speciaal voor jou! Dus laat je button signeren door
deze echte striptekenaars en sta versteld van hun tekenkunsten!

– Hanneke van de Pol, Klarendalseweg 363
Hanneke van de Pol is een duizendpoot op het gebied van design en vormgeving. Of het nu om
conceptontwikkeling, grafisch, ruimtelijk- of productontwerp gaat, zij weet snel en trefzeker de juiste
snaar te raken met ruim 30 jaar werkervaring. In haar winkel/ atelier zie je adembenemende
ontwerpen die tot absoluut de verbeelding spreken.

– Caroline Evers, Klarendalseweg 183
Bij Caroline Evers vind je de meest prachtige tailormade knitwear. Breiwerk van een kwaliteit die je nog nooit gezien hebt! En: Speciaal voor NVDM laat Caroline het werk van kunstenares Marja Zomer zien in haar kleine oh zo fijne atelier op de Klarendalseweg. Absoluut een highlight!

– Plotz, Klarendalseweg 178
Tijdens de Nacht van de Mode krijg je bij aankoop van een shirt een unieke bedrukte tas. Uniek want elke tas is heeft een andere opdruk in de herkenbare stijl van Plotz. Van elke tas is er maar één en deze worden alleen maar cadeau gegeven tijdens de Nacht van de Mode.

– Het Paradijs, Klarendalseweg 172
Het Paradijs is een winkel en studio waar je terecht kan voor alles op het gebied van illustraties. Alle producten zijn in deze studio ontworpen en worden gekenmerkt door verfijnde lijntekeningen met af en toe een knipoog. Hier kijk je je ogen uit.

– Chris Meijers Collectie, Klarendalseweg 175
Chris Meijers zet samen met haar collega’s uit het Modekwartier O DE PHOTOBOOTH weer neer. Deze vind je bovenaan de Klarendalseweg (ter hoogte van nr. 180). Hier kun je jezelf fotograferen in een originele setting. Super leuk! En let ook even op de mooie etalage van Chris. Binnen vind je haar prachtige collectie en bij aankoop van een kledingstuk krijg je een NVDM-shirtje cadeau. Sla je slag!

– Danielle Origami Lampen, Klarendalseweg 163
Danielle Origami Lampen brengt een ode aan Licht en Lichtheid. Centraal staan het handwerk, de geometrische patronen, de liefde voor de oneindige mogelijkheden van de origami. Loop gerust even binnen om de lampen in het echt en van dichtbij te zien. Misschien wel om even te voelen aan de verschillende papiersoorten en om te bekijken welke kleuren er allemaal zijn. De origami lampen geven licht én sfeer. Ze zijn zowel een eyecatcher als een rustpunt in je huis. Naast de vaste collectie van hanglampen, vloerlampen en tafellampen vindt je er deze avond ook lampen met Speciale NVDM – kortingen tot wel 50%.

– LOOPVIS, Klarendalseweg 155
Bij LOOPVIS kun je je geluk beproeven in de LOOPVISSERIJ. Wie weet sla je iets moois aan de haak. Hier vis je in ieder geval nooit achter het net en heb je altijd prijs! Werp die hengel uit en kom vissen naar complimentjes, leesvoer, lekkers en ander leuks. Gegarandeerd visvreugde voor jong en oud en vis. O DE ONTDEKKING

– IKPAKJEIN, Klarendalseweg 150
IKPAKJEIN pakt uit met Bloemen. Zij gaan een samenwerking aan met: De Bloemenwinkel, Klarendalseweg 138e. O DE OASE

– Mirte Engelhard, Klarendalseweg 134A
engelHARD “Vlieg hoog, sta sterk!” Dát gaan we doen tijdens de modenacht. Want iedereen is engel én HARD. Voor mijn deur bouwt ‘Chefs de Partie’ een keiHARD feestje. Op hun sterke beats vlieg je zo de winkel in. En daar gaan we al helemaal hemels los, want we bestaan 10 jaar! Dat betekent: dikke vette sale op HARD én getrakteerd worden op de allernieuwste collectie engel. Dus dat wordt flink inslaan. Gelukkig verkopen we ook de elegante tassen van LET’S BE FRAENCK! Goed verhaal toch. We zien je zo, bij engelHARD!

– Zuijders Delicatessen, Klarendalseweg 122-123
Vanaf 19.00 uur is het bij Zuijders Delicatessen heerlijk toeven. Samen met haar collega Jet van de Bakbar en Rita van de stoffeerderij zet ze de Groene Huiskamer buiten. Die dames bestieren dit stuk van de Klarendalseweg met een hartstocht… O DE PUUR GELUK EN DE ZON OP TWEE BENEN

– Hempje, Klarendalseweg 103
SHOOTING THE STARS// RED CARPET EXPERIENCE
Hempje is nieuw in het ModeKwartier en legt de rode loper uit. Jij bent de ster vanavond. Begin NVDM hier en word beroemd op de speciale @shootingthestars_nvdm2019 Instagram pagina. #CelebrityStatus #InstaGlam #InstaFamous #GetYourFashionShot #StarStruck #NVDM2019

– Heleen van der Meer & FUNDIES, Klarendalseweg 96
Heleen van der Meer en Hans Hutting van FUNDIES slaan voor NVDM de handen ineen. In de parkeerhaven voor hun deur spettert en spuit het alle kanten op: een waar spektakel van kleuren, materialen, mode, poppen en fun. Eén groot tableau vivant, met de meeste mode-kleding-accessoires uit het Modekwartier bij elkaar. OOOOOOO DE ARE YOU READY TO SHOP SOME AMAZING FASHION LOVE ???

– Galerie PLAATSMAKEN, Klarendalseweg 82A
Solotentoonstelling Wouter Venema | a voice from the fireplace Wouter Venema bracht een werkperiode door in de zeefdrukkerij, waar hij aan zijn project ‘A voice from the fireplace’ werkte. De zeefdrukken die hij maakte vormen onderdeel van een groter geheel, geïnspireerd op de traditionele tegeltableaus, brandmuren, die vroeger rond haarden werden geplaatst. Hierop heeft Wouter verschillende onderwerpen gezeefdrukt die verwijzen naar enerzijds mythische figuren en anderzijds naar de traditie van de tegeltableaus. O DE DOORLOPEND

Ook bij Galerie Plaatsmaken: PRESENTATIE MEESTER GEZEL PROJECT 2019
Leren door af te kijken, leren door te doen. (19.30 – 20.30 uur)
Afgelopen februari is de 3 e  editie van het Meester Gezel project gestart. Acht jonge mensen
(de Gezellen), die affiniteit hebben met ontwerpen en mode, gingen een eigen product
ontwerpen en creëren bij hun Meester. Hun Meester is een creatief ondernemer uit het
Modekwartier. Alle Gezellen werkten dit jaar vanuit het thema Sportswear en gaven hier
hun eigen creatieve draai aan. Deze kledingstukken, sieraden en accessoires worden
gepresenteerd tijdens de Nacht van de Mode. Het Meester Gezel project is een initiatief van
Rozet i.s.m. Het modekwartier, ROC Rijnijssel, ACT en Newarts. O DE ODE

– Dr. Freeze, Klarendalseweg 72
Kom langs bij Dr. Freeze en ga naar het koudste plekje van de wereld.

– Debbie Wijskamp, Klarendalseweg 32
Debbie heeft producteontwerp gestudeerd in Eindhoven en in haar winkel vind je haar prachtige handgemaakte interieurobjecten. Ze maakt verrassende accessoire voor thuis, van keramiek en papier en in de meest uiteenlopende kleuren (van aardekleuren zoals terracotta, grijs en wit, naar zacht geel en fluoriserend roze of blauw). O DE ONTDEKKING

O DE HOMMELSTRAAT

– Arnhems keramiek atelier, Hommelsestraat 57
Pottenbakken en workshops op straat. Deze avond zetten we de draaischijf buiten om te laten zien hoe je daarmee je eigen creaties kunt maken. Ook kun je zelf een korte workshop volgen van 3 kwartier. Het overzicht staat op www.keramiek.club. Daarnaast is ons recycle servies deze avond in de aanbieding. En heb je geen zin om er mee te slepen tijdens het evenement? We brengen het gratis bij je thuis tegen bepaalde voorwaarden.

– Bij Ann, Hommelsestraat 39
Borrelen of taart met koffie bij Ann tijdens de nacht van de mode. Dat is heerlijke borrelen met borrelbordjes of soepel genieten zelfgemaakte taartjes met koffie.

– Mooiz by Mo, Hommelseweg 2
Hier vind je duurzame en kleurrijke kleding, schoenen, tassen en accessoires.

O DE KOOLSTRAAT

– Merel de Mode, Koolstraat 21-9
Merel de Mode studeerde in 2006 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Om 2010 begon zij haar eigen label. Voor een zwangere vriendin maakte zij een babyshirtje met een merel erop. Dit best verkochte item koop je naast nog veel meer andere leuke en mooie babykleding tijdens de NVDM tegen gereduceerd tarief. Ook werkte Merel samen met de Praagse kunstenares Simona Koutná tijdens de NVDM-workshopweek. Simona studeert aan Werkplaats Typografie en bouwde met Merel een heuse installatie in haar winkel. Dit videowerk is een absolute highlight van deze 11e editie van NVDM. Daarom is de film CHANGING ROOMS REHEARSAL ook te zien tijdens de NVDM in de huiskamer van PLINT 17. Let op locatie: ingang aan het Elly Lamakerplantsoen. Doorlopend vanaf 20.00 uur. O DE HIGHLIGHT

O DE VELPERWEG

– Dansen bij Versteegh, Velperweg 43a
Kom Dansen bij Versteegh, want hier vindt de dansmarathon voor het Prinses Beatrix Spierfonds plaats.
Ziet het hele programma

O DE ELLY LAMAKERPLANTSOEN

– O DE OPENING / O DE CATWALK
De Nacht van de Mode #11 opent spectaculair op het Elly Lamakerplantsoen.
O DE CATWALK geproduceerd door Recordshop Arnhemse Meisjes en Mirte Engelhard.

– PLINT17, Elly Lamakerplantsoen
Vanaf 20.00 uur is doorlopend het filmwerk CHANGING ROOMS MUSICAL te zien. Dit filmwerk van de Praagse Simona Koutná is fantastisch en wil je gewoon niet missen!