Ritmiek

Ritmiek Dans en Muziek

Volg DANS workshops bij Ritmiek Dans en Muziek, Verlengde Hoflaan 74 Arnhem

WORKSHOPS Ballet beginners/half gevorderden en gevorderden

Ballet beginners/half gevorderden en gevorderden
Klassiek ballet is de basis van alle dansvormen. Deze les ontwikkelt techniek om het lichaam sterker en flexibeler te maken, de coördinatie te verbeteren en lange spieren te ontwikkelen. Je zal tijdens deze les beginnen aan de barre met een paar oefeningen als warming up om de correcte ballettechniek onder de knie te krijgen vervolgens verplaatsten we naar het midden ( au milieu) om leuke dansante oefeningen te ervaren zoals pirouettes leren, sprongoefeningen… Er worden ook echte ballet choreografieën aangeleerd in deze les.

Datum: maandag 3 juni, van 18.00 – 19.00 uur (beginners/ half gevorderden), van 19.00 – 20.00 uur (gevorderden)
Prijs: gratis
Aantal personen: max. 10 personen

AANMELDEN

WORKSHOP Ballet 4-6, 6-8 en 8-12 jaar

In deze balletlessen leer je de basistechniek van het klassieke ballet. De leerlingen leren oefeningen aan de balletbarre en vervolgens leren ze het aanhouden van een mooie lichaamshouding, sierlijkheid, evenwicht en muzikaliteit. Ze zullen leuke balletcombinaties aangeleerd krijgen waarbij elk kind zich als een echte balletdanser/ balletdanseres zal voelen.

Datum:
woensdag 5 juni, van 13.00 – 13.45 uur (4-6), van 13.45 – 14.30 uur (6-8) , van 14.30 – 15.30 uur (8-12)
Prijs: gratis
Aantal personen: max. 15 personen

AANMELDEN

WORKSHOP Bodyconditie (volwassenen)

Deze work-outs creëren kracht, souplesse, balans en een mooie lichaamshouding. De les is toegankelijk voor iedereen en daagt je uit om te werken aan de opbouw van je conditie in combinatie met het trainen van verschillende spieren zodat buik, billen en benen sterker worden. Het is een dynamische les waarbij sfeervolle muziek naar voren komt, je lekker kan zweten en veel calorieën kan verbranden op de leukste manier.

Datum: maandag 3 juni, van 10.00 – 12.00 uur
Prijs: gratis
Aantal personen: max. 20 personen
AANMELDEN

WORKSHOP Bodyconditie (volwassenen)

Op een fijne manier bewegen op de dansvloer, maar afgestemd op de mogelijkheden. 

Datum: maandag 3 juni, van 11.00 – 12.00 uur

Prijs: gratis 
Aantal personen: max. 20 personen

AANMELDEN

WORKSHOP Showdance / jazz

Showdance is een dansvorm waarbij verschillende dansstijlen naar boven komen zoals bijvoorbeeld de jazztechniek, waar strakke bewegingen aanwezig zijn, die als accenten van de dans samenvallen met de muziek. Stoere en energieke dansbewegingen leer je toepassen in danscombinaties. De les kent isolaties van het hoofd, bekken, vingers, schouders et cetera maar ook sierlijkheid en pirouettes zijn te zien in de dans, waarbij je een vrijheid in expressie kan bereiken. Het is een les waar voornamelijk de focus ligt op choreografie. Je zal dus na de warming up een choreografie aangeleerd krijgen, waardoor je lekker los kan gaan.

Datum: maandag 3 juni, van 20.00 – 21.00 uur

Prijs: gratis
Aantal personen: max. 10 personen

AANMELDEN